Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
  • Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
  • Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
  • Zaufani Partnerzy - lista tutaj

Cele przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  • wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  • pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  • świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  • pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
  • forma pisemna
    Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Później
ZGADZAM SIĘ
 
Wiadomości
Sport
Nie przegap
Nowe Galerie Foto
Ładowanie galerii zdjęć...
więcej...
19
Czerwca 2018
Wtorek
Imieniny obchodzą:
Gerwazy, Julianna,
Odo, Protazy
Do końca roku 195 dni.
Start arrow Chef vs. szef arrow Starcie na makarony
Chef vs Szef w La Calmie 17-23 lutego
Starcie na makarony
17.02.2017. Radio Elka

Przed nami ostatnia tura rywalizacji w lutym. Daniem, które będziemy mogli spróbować jest pasta – czyli znany wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej makaron. Oczywiście na dwa sposoby za jednym razem.
Dyżurny reporter: 667 70 70 60
Zanim o makaronach, wrócmy na chwilę do rywalizacji na walentynkowe desery
Walentynkowy pojedynek szefów kuchni restauracji La Calma przy Grodzkiej 12 dobiegł końca. Po dwukrotnym zwycięstwie szefa kuchni Patryka Wróblewskiego przyszedł czas na rewanż właściciela Waldemara Kaniewskiego. Jego deser wygrał i to zdecydowanie.
W minionym tygodniu kucharze z La Calmy zmierzyli się w rywalizacji na najlepszy deser, a właściwie sernik. Powodem były oczywiście Walentynki, czyli Dzień Zakochanych – po prostu musiało być słodko. Szef kuchni Patryk Wróblewski postanowił poeksperymentować i zaproponował sernik z koziego sera. Właściciel La Calmy Waldemar Kaniewski uznał, że goście będą raczej konserwatywni i przygotował bardziej tradycyjny sernik na zimno podawany w szklanym słoiczku.

Tym razem intuicja go nie zawiodła. Wygrał sernik na zimno, w dodatku zdecydowanie. Pan Waldek nie kryje satysfakcji ze zwycięstwa. -Głosy rozłożyły się w proporcji 70:30 a poprzednio przegrałem bardzo nieznacznie, jednym albo dwoma punktami, więc można powiedzieć że zmiażdżyłem Chefa jak czosnek – mówi.  -Nic się nie stało, w ogólnej klasyfikacji i tak to ja prowadzę – bagatelizuje porażkę pan Patryk – poza tym zdaję sobie sprawę, że Polacy dopiero uczą się lubić kozi ser, za drugim albo trzecim podejściem pokochaliby mój sernik. Jak zapewnia, nie zaprzestanie propagowania kozich produktów zwłaszcza że, jak się przyznaje, sam jest właścicielem tego zwierzęcia. -Ma na imię Hela i jest przesympatyczna, daje pyszne mleko – mówi.


Walka na makarony
Przed nami ostatnia tura rywalizacji w lutym. Czy Waldemar Kaniewski doprowadzi do wyrównania, czy dobre wino, o które panowie się założyli przypadnie Patrykowi Wróblewskiemu? Daniem, które o tym przesądzi będzie… pasta – czyli znany wszystkim miłośnikom kuchni włoskiej makaron.

Lasagne czy pappardelle?
Waldemar Kaniewski poda lasagne – czyli pochodzącą z okolic Neapolu zapiekankę makaronowo-mięsną. -Lasagne wszyscy znają i kochają – mówi – moją pokochają jeszcze bardziej, bo przygotowałem ją w bardzo tradycyjny sposób: płaty makaronu, mielona wołowina, cebula i czosnek, czerwone wino, podmidory, sos beszamelowy i dwa rodzaje sera: mozzarella i emilgrana.
Patryk Wróblewski także kłania się kuchni ze słonecznej Italii, jednak dodaje do niej polskie akcenty. -Podam pappardelle, czyli szerokie wstążki makaronowe z dodatkiem polędwiczek wieprzowych, buraczków i serka mascarpone, także doprawiając serem emilgrana – zapowiada. Obaj panowie podkreślają znaczenie tego ostatniego sera: emilgrana to bowiem polska odmiana słynnego grana padano: twardego, dojrzewającego przez rok sera o niepowtarzalnym aromacie. -Produkuje się go niedaleko stąd, w Siedlcu koło Pępowa – mówi Patryk Wróblewski. Także pozostałe składniki potraw są z okolicznych upraw i hodowli, oczywiście poza samym makaronem – ten musi być włoski.

Obu dań w ramach jednej porcji można skosztować od dziś do czwartku 23 lutego za jedyne 25 złotych. 
La Calma, ul. Grodzka 22 w Lesznie. 
 

    WIADOMOŚCI
  • najnowsze
  • komentowane
  • << Previous
  • Next >>
  • <Playback
  • Stop
  • Play >
  • 1
  • 2
reklama
reklama