Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Poniżej znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat.
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
  • Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
  • Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
  • Zaufani Partnerzy - lista tutaj

Cele przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  • wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  • pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  • świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  • pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
  • forma pisemna
    Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Później
ZGADZAM SIĘ
 
Wiadomości
Sport
Nie przegap
Nowe Galerie Foto
Ładowanie galerii zdjęć...
więcej...
24
Czerwca 2018
Niedziela
Imieniny obchodzą:
Danuta, Emilia, Jan,
Wilhelm
Do końca roku 190 dni.
Start arrow Reklama arrow Nowości w Jack&Jeff!
Ruszyli z dowozem, czyli
Nowości w Jack&Jeff!
26.02.2018. Radio Elka

Leszczyńska restauracja Jack&Jeff działa zaledwie od trzech miesięcy, jednak można już śmiało powiedzieć, że odniosła wielki sukces. - Jesteśmy trochę zaskoczeni, ale to bardzo przyjemne zaskoczenie - mówi jej właściciel Waldemar Kaniewski. - Już nie raz zdarzyło się, że goście wykupili wszystko, co dla nich przygotowaliśmy, choć wydawało nam się, że przygotowaliśmy się dobrze.
 
Wygląda na to, że mieszkańcy Leszna i okolic bardzo czekali na taki lokal - z prostym, świeżym, amerykańskim jedzeniem w przystępnych cenach. Dużą zaletą jest też to, że za ową przystępną cenę otrzymujemy - łagodnie mówiąc - słusznych rozmiarów porcję: począwszy od żeberek, burgerów czy steków na koktajlach XXL kończąc.

Jakie są pierwsze doświadczenia ekipy z Jack&Jeffa? - Nasze burgery uchodzą za najlepsze w mieście - mówi Waldemar Kaniewski. - Nie nam to oceniać, ale co chwilę słyszymy takie opinie.
Na ocenę składa się kilka czynników. Po pierwsze i najważniejsze, doskonałej jakości świeże mięso: połączenie antrykotu i łopatki wołowej, dzięki czemu smażony kotlet jest jędrny i nie rozpada się w bułce. Bułka to drugi ważny element burgera - ta w lokalu przy Grodzkiej pieczona jest w położonej kilkaset metrów dalej słynnej leszczyńskiej piekarni Ratajczak-Gawlicki. Wreszcie dodatki, począwszy od sałaty, serów i boczku po sosy - zwłaszcza sos Jack&Jeff, specjalność szefa kuchni. - Dokładny smak to oczywiście tajemnica - mówi Waldemar Kaniewski. - Zdradzę tylko, że przygotowujemy go na bazie własnoręcznie robionego majonezu oraz keczupu.

575-image3.jpg

Obecnie w menu restauracji jest aż dziesięć burgerów. Cztery z nich klienci znają od samego początku. Oczywiście mowa tu o Klasyku z serem, BBQ, Niezłym Meksyku oraz - jak mówi Kaniewski - nasz hit, czyli Wół i Spółka.

Pięć kolejnych to nowości w karcie:
- Wół i grucha, gdzie pierwsze skrzypce oprócz wołowiny grają: ser gorgonzola i camembert, marynowana gruszka z żurawiną, konfitura z żurawiny oraz chutney z czerwonej cebuli.
- Bycze jajo, którego główne składniki to: wołowina, ser cheddar, szynka i jajko sadzone.
- Wół i świnia, czyli połączenie wołowiny, szarpanej wieprzowiny, gziki, a także boczku.
- King Kong: burger dla naprawdę głodnych - z podwójną, 400-gramową porcją wołowiny, podwójnym bekonem i podwójnym cheddarem oraz cebulą, pomidorem, sałatą, piklami i sosem Jack&Jeff.
- Szarpany wieprz, czyli połączenie szarpanej wieprzowiny, szynki, sera cheddar, nachosów, pikli, orzeszków ziemnych oraz chutney z czerwonej cebuli.
Ostatnim, czyli dziesiątym burgerem, jest burger tygodnia, czyli inwencja twórcza szefa kuchni.

575-image1.jpg

Każda buła podawana jest oczywiście z robionymi na miejscu frytkami, sałatką z winegretem i sosami, porcje są więc imponujących rozmiarów, a ceny - co najważniejsze - nie przekraczają 30 złotych.
Przy okazji, żeby uniknąć nieporozumień, wyjaśnijmy sobie kwestię pytania o stopień wysmażenia burgera. Jeff burgery smaży w stopniach:
- średnio - mięso w środku różowe, z wyciekającym osoczem,
- średnio plus - mięso w środku różowe, ze środka wydobywa się osocze w kolorze brunatnym,
- wysmażony - mięso w środku koloru brunatnego, bez osocza i tłuszczu, często rozpadające się.
Najwyższy czas wspomnieć też o drugim najpopularniejszym daniu Jack&Jeffa, czyli stekach. - Okazuje się, że leszczyniacy pokochali steki - mówi Kaniewski. Powód, podobnie jak w przypadku burgerów, jest oczywisty - steki są najwyższej jakości, przygotowywane z dojrzewającej wołowiny: polędwicy i antrykotu. - Dojrzewanie to wieloetapowy i dość długi proces - wyjaśnia Waldemar Kaniewski. - Po uboju należy odczekać od 7 do 10 dni przed rozpoczęciem sezonowania, to z kolei trwa od 2 do 3 tygodni i taką właśnie wołowinę podajemy. Okazjonalnie w Jack&Jeffie można trafić też na wyjątkowego steka: ważącego ponad kilogram Tomahawka smażonego z kością żebrową. Warto spytać o niego obsługę.

Jeśli chodzi o wysmażenie steków, załoga Jeffa w nowej karcie przygotowała mały instruktaż opisujący stopnie wysmażenia mięsa. Pozwoli to gościom na wybór najlepszego dla siebie wariantu.

575-image2.jpg

Poza wołowiną w Jack&Jeffie można też spróbować wieprzowiny w klasycznym amerykańskim stylu, czyli żeberek BBQ. Porcja także jest imponujących rozmiarów - to pół kilograma aromatycznych żeberek ze słynnej świni złotnickiej, hodowanej w naturalnych warunkach. W karcie znajdują się również pyszne sałatki, np. z grillowanym kurczakiem w sosie słodkie chili i nachosami, cieszący się coraz większą popularnością makaron zasmażany z krewetkami, dania z drobiu takie jak stripsy czy grillowany kurczak Jeffa. Coś dla siebie znajdą też miłośnicy pizzy - polecamy zwłaszcza lokalne specjały, czyli „Leszczyńskie smaki” z frytkami i kurczakiem oraz pizzę Jeffa z siekaną wołowiną.
575-jeff_auto.jpg
Ostatnią nowością restauracji jest wprowadzenie dowozu potraw. - Klienci dopytywali o to od początku, a ich życzenie jest dla nas rozkazem - uśmiecha się Kaniewski. Burgery, steki, pizze i inne specjały zamówić można pod numerem telefonu 511 15 15 17.

Ale to nie koniec niespodzianek, które przygotował Jack&Jeff. Oczekujcie z niecierpliwością, bo naprawdę warto.

Menu Jack&Jeff znajdziesz TUTAJ

 

    WIADOMOŚCI
  • najnowsze
  • komentowane
  • << Previous
  • Next >>
  • <Playback
  • Stop
  • Play >
  • 1
  • 2
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
Dwupokojowe mieszkan... Leszno 1350
90 m bliźniak w dąbc... Dąbcze 279900
Bez vat - dom-mieszk... Dąbcze 239900
100 m bliźniak w dąb... Dąbcze 299900
Nowa oferta - bliźni... Gostyń 319900
Najnowsze ogłoszenia MOTO.ELKA.PL
Golf 4 Rydzyna 5500
Renault megane Leszno 4200
Ford mondeo mk4 tit... Niechlów 20800
Skuter sym xpro 50Leszno 1899
Seat toledo Leszno 16900
kawaczyherbata.png
reklama
reklama