Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
  • Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
  • Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
  • Zaufani Partnerzy - lista tutaj

Cele przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  • wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  • pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  • świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  • pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
  • forma pisemna
    Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Później
ZGADZAM SIĘ
 
Wiadomości
Sport
Nie przegap
Nowe Galerie Foto
Ładowanie galerii zdjęć...
więcej...
reklama
29
Marca 2024
Piątek
Imieniny obchodzą:
Wiktoryn, Helmut,
Bertold, Cyryl,
Eustachy
Do końca roku 277 dni.
Start arrow Reklama arrow Nowości w Jack&Jeff!

Ruszyli z dowozem, czyli

Nowości w Jack&Jeff!

26.02.2018. Radio Elka

Leszczyńska restauracja Jack&Jeff działa zaledwie od trzech miesięcy, jednak można już śmiało powiedzieć, że odniosła wielki sukces. - Jesteśmy trochę zaskoczeni, ale to bardzo przyjemne zaskoczenie - mówi jej właściciel Waldemar Kaniewski. - Już nie raz zdarzyło się, że goście wykupili wszystko, co dla nich przygotowaliśmy, choć wydawało nam się, że przygotowaliśmy się dobrze.
 
Wygląda na to, że mieszkańcy Leszna i okolic bardzo czekali na taki lokal - z prostym, świeżym, amerykańskim jedzeniem w przystępnych cenach. Dużą zaletą jest też to, że za ową przystępną cenę otrzymujemy - łagodnie mówiąc - słusznych rozmiarów porcję: począwszy od żeberek, burgerów czy steków na koktajlach XXL kończąc.

Jakie są pierwsze doświadczenia ekipy z Jack&Jeffa? - Nasze burgery uchodzą za najlepsze w mieście - mówi Waldemar Kaniewski. - Nie nam to oceniać, ale co chwilę słyszymy takie opinie.
Na ocenę składa się kilka czynników. Po pierwsze i najważniejsze, doskonałej jakości świeże mięso: połączenie antrykotu i łopatki wołowej, dzięki czemu smażony kotlet jest jędrny i nie rozpada się w bułce. Bułka to drugi ważny element burgera - ta w lokalu przy Grodzkiej pieczona jest w położonej kilkaset metrów dalej słynnej leszczyńskiej piekarni Ratajczak-Gawlicki. Wreszcie dodatki, począwszy od sałaty, serów i boczku po sosy - zwłaszcza sos Jack&Jeff, specjalność szefa kuchni. - Dokładny smak to oczywiście tajemnica - mówi Waldemar Kaniewski. - Zdradzę tylko, że przygotowujemy go na bazie własnoręcznie robionego majonezu oraz keczupu.

575-image3.jpg

Obecnie w menu restauracji jest aż dziesięć burgerów. Cztery z nich klienci znają od samego początku. Oczywiście mowa tu o Klasyku z serem, BBQ, Niezłym Meksyku oraz - jak mówi Kaniewski - nasz hit, czyli Wół i Spółka.

Pięć kolejnych to nowości w karcie:
- Wół i grucha, gdzie pierwsze skrzypce oprócz wołowiny grają: ser gorgonzola i camembert, marynowana gruszka z żurawiną, konfitura z żurawiny oraz chutney z czerwonej cebuli.
- Bycze jajo, którego główne składniki to: wołowina, ser cheddar, szynka i jajko sadzone.
- Wół i świnia, czyli połączenie wołowiny, szarpanej wieprzowiny, gziki, a także boczku.
- King Kong: burger dla naprawdę głodnych - z podwójną, 400-gramową porcją wołowiny, podwójnym bekonem i podwójnym cheddarem oraz cebulą, pomidorem, sałatą, piklami i sosem Jack&Jeff.
- Szarpany wieprz, czyli połączenie szarpanej wieprzowiny, szynki, sera cheddar, nachosów, pikli, orzeszków ziemnych oraz chutney z czerwonej cebuli.
Ostatnim, czyli dziesiątym burgerem, jest burger tygodnia, czyli inwencja twórcza szefa kuchni.

575-image1.jpg

Każda buła podawana jest oczywiście z robionymi na miejscu frytkami, sałatką z winegretem i sosami, porcje są więc imponujących rozmiarów, a ceny - co najważniejsze - nie przekraczają 30 złotych.
Przy okazji, żeby uniknąć nieporozumień, wyjaśnijmy sobie kwestię pytania o stopień wysmażenia burgera. Jeff burgery smaży w stopniach:
- średnio - mięso w środku różowe, z wyciekającym osoczem,
- średnio plus - mięso w środku różowe, ze środka wydobywa się osocze w kolorze brunatnym,
- wysmażony - mięso w środku koloru brunatnego, bez osocza i tłuszczu, często rozpadające się.
Najwyższy czas wspomnieć też o drugim najpopularniejszym daniu Jack&Jeffa, czyli stekach. - Okazuje się, że leszczyniacy pokochali steki - mówi Kaniewski. Powód, podobnie jak w przypadku burgerów, jest oczywisty - steki są najwyższej jakości, przygotowywane z dojrzewającej wołowiny: polędwicy i antrykotu. - Dojrzewanie to wieloetapowy i dość długi proces - wyjaśnia Waldemar Kaniewski. - Po uboju należy odczekać od 7 do 10 dni przed rozpoczęciem sezonowania, to z kolei trwa od 2 do 3 tygodni i taką właśnie wołowinę podajemy. Okazjonalnie w Jack&Jeffie można trafić też na wyjątkowego steka: ważącego ponad kilogram Tomahawka smażonego z kością żebrową. Warto spytać o niego obsługę.

Jeśli chodzi o wysmażenie steków, załoga Jeffa w nowej karcie przygotowała mały instruktaż opisujący stopnie wysmażenia mięsa. Pozwoli to gościom na wybór najlepszego dla siebie wariantu.

575-image2.jpg

Poza wołowiną w Jack&Jeffie można też spróbować wieprzowiny w klasycznym amerykańskim stylu, czyli żeberek BBQ. Porcja także jest imponujących rozmiarów - to pół kilograma aromatycznych żeberek ze słynnej świni złotnickiej, hodowanej w naturalnych warunkach. W karcie znajdują się również pyszne sałatki, np. z grillowanym kurczakiem w sosie słodkie chili i nachosami, cieszący się coraz większą popularnością makaron zasmażany z krewetkami, dania z drobiu takie jak stripsy czy grillowany kurczak Jeffa. Coś dla siebie znajdą też miłośnicy pizzy - polecamy zwłaszcza lokalne specjały, czyli „Leszczyńskie smaki” z frytkami i kurczakiem oraz pizzę Jeffa z siekaną wołowiną.
575-jeff_auto.jpg
Ostatnią nowością restauracji jest wprowadzenie dowozu potraw. - Klienci dopytywali o to od początku, a ich życzenie jest dla nas rozkazem - uśmiecha się Kaniewski. Burgery, steki, pizze i inne specjały zamówić można pod numerem telefonu 511 15 15 17.

Ale to nie koniec niespodzianek, które przygotował Jack&Jeff. Oczekujcie z niecierpliwością, bo naprawdę warto.

Menu Jack&Jeff znajdziesz TUTAJ

 

    WIADOMOŚCI
  • najnowsze
  • komentowane
  • << Previous
  • Next >>
  • <Playback
  • Stop
  • Play >
  • 1
  • 2
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
Dom wolnostojący ryd... Rydzyna 629000
Dom leszno ul. krzyc... Leszno 495000
Ostatni skrajny dom ... Leszno 535000
Kłoda dom z pompa ci... Kłoda 469000
Kłoda ul. fiołkowa !... Kłoda 399000
reklama
reklama
habit
Dostęp do tej części serwisu tylko dla osób pełnoletnich
Czy masz 18 lat lub więcej?
Tak, oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią
Akceptuj i przejdź dalej
Zrezygnuj