Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
  • Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
  • Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
  • Zaufani Partnerzy - lista tutaj

Cele przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
  • świadczenie usług drogą elektroniczną
  • dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
  • wykrywanie botów i nadużyć w usługach
  • pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)

Podstawy prawne przetwarzania danych
  • marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
  • świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
  • pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych

Odbiorcy danych
Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą
Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
  • prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
  • prawo żądania sprostowania danych,
  • prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
  • prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
  • prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
  • prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
  • forma pisemna
    Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno

Informacje dodatkowe
Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Później
ZGADZAM SIĘ
 
Wiadomości
Sport
Nie przegap
Nowe Galerie Foto
Ładowanie galerii zdjęć...
więcej...
reklama
25
Kwietnia 2024
Czwartek
Imieniny obchodzą:
Jarosław, Marek,
Wasyl
Do końca roku 250 dni.
Start arrow Reklama arrow Jesienią na jagnięcinę do Leśnej Gospody

Ranczo Smyczyna poleca

Jesienią na jagnięcinę do Leśnej Gospody

05.11.2019. Radio Elka

Menu w Leśnej Gospodzie podąża za rytmem natury i zmieniającą się aurą, a przede wszystkim za sezonowymi produktami, które stanowią podstawę tutejszej kuchni. Autor menu i szef kuchni Karol Szymanowski jest wielbicielem i wyznawcą kuchni staropolskiej. Inspiracje czerpie z tradycyjnych książek kucharskich, a jego kolekcja liczy już ponad 150 pozycji, z których najstarsza pochodzi z 1913 roku.
 
Smyczyńska kuchnia pod wodzą swojego energicznego szefa bazuje głównie na naturalnych produktach własnego wyrobu, takich jak: wywary, przetwory warzywne i owocowe, sery oraz ryby i wędliny z własnej wędzarni.
Stosowane tu produkty są zawsze świeże, dobrej jakości, z dodatkiem aromatycznych ziół i masła. Dotyczy to zarówno dań a la carte, jak i menu serwowanego na weselach i imprezach okolicznościowych.

Od listopada w menu restauracji królować będzie jagnięcina, którą niełatwo spotkać w restauracjach w najbliższej okolicy. Podana będzie z grzybowym kaszotto i sezonowymi warzywami.

450x575-img_2363.jpg

Nową, ciekawą pozycją będzie również barszcz ukraiński z puree ziemniaczanym, kapustą włoską, podgrzybkami i kwaśną śmietaną, podany w oryginalny sposób, bo nalewany na talerz przez kelnera przy kliencie ze specjalnego dzbanuszka.

450x575-img_2360.jpg

Dla rozgrzania i natychmiastowej poprawy nastroju, szef kuchni poleca camembert na warzywach z konfiturą pomidorową i chipsami ziemniaczanymi. Warto spróbować.

450x575-img_0924.jpg

Na zwolenników bardziej postnych dań czekać będą pierogi z kapustą i grzybami, stanowiące zapowiedź nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia.
Wielbicieli smyczyńskich klasyków uspokajamy - w karcie pozostają kaczka, schabowy i pierogi ruskie, które od teraz podawane będą z leśnymi grzybami i domowym wędzonym twarogiem.

575-img_1308.jpg

Ciasta i desery serwowane na Ranczu Smyczyna również pochodzą z własnej cukierni i oparte są wyłącznie o naturalne produkty, co zapewnia im wyjątkowy smak i sławę na całą okolicę.

575-img_1232.jpg

Przebojem minionego lata okazał się pomysł właściciela Ranczo Smyczyna Marka Grześkowiaka, czyli tradycyjna kuchnia opalana drewnem, na której przygotowywano potrawy w czynnym latem stylowym budynku Motylarni.
Ten koncept będzie z pewnością udoskonalany i rozwijany, szef kuchni czeka już na wiosnę z gotową recepturą na smyczyńskie podpłomyki, które będą pieczone w tradycyjnym piecu chlebowym.

450x575-img_2364.jpg

Restauracja Leśna Gospoda na Ranczu Smyczyna jest czynna codziennie od godz. 12 do 22. Serdecznie zapraszamy.

Informacje i rezerwacje pod nr. 697 010 012.
 

    WIADOMOŚCI
  • najnowsze
  • komentowane
  • << Previous
  • Next >>
  • <Playback
  • Stop
  • Play >
  • 1
  • 2
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
Ogródek działkowy ro... Leszno 30000
Hala magazynowa do w... Leszno 6000
Wynajmę mieszkanie święciech... 1200
Lokal 530m2 z parkin... Leszno 9600
Lokal 530m2 z parkin... Leszno 9600
reklama
reklama
habit
Dostęp do tej części serwisu tylko dla osób pełnoletnich
Czy masz 18 lat lub więcej?
Tak, oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią
Akceptuj i przejdź dalej
Zrezygnuj