| ID: 256644 Kierownik Kuchni i Kawiarni | 15.09.2024. | | | Dyrektor Zamku Wielkopolskiego w Rokosowie poszukuje kandydata na stanowisko Kierownika Kuchni i Kawiarni w Zamku Wielkopolskim w Rokosowie 1. Wymagania niezbędne: - pełna zdolność do czynności prawnych oraz korzystanie z pełni praw publicznych, - brak skazania prawomocnym wyrokiem sądu za umyślne przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego lub umyślne przestępstwo skarbowe, - nieposzlakowana opinia, - wykształcenie średnie, - udokumentowany minimum 4-letni staż pracy lub wykonywanie przez co najmniej 4 lata działalności gospodarczej. 2. Wymagania dodatkowe: - wykształcenie gastronomiczne, - minimum 2-letnie doświadczenie w pracy na stanowisku kierowniczym w branży gastronomicznej, - doświadczenie w kierowaniu zespołem, - doświadczenie w organizacji eventów, - znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym, - dobra znajomość obsługi komputera - pakiet MS Office, - znajomość obsługi programów gastronomicznych, - doświadczenie w realizowaniu zadań polegających na zapewnieniu zaopatrzenia, rozliczaniu sprzedaży, prowadzeniu magazynu artykułów spożywczych, sporządzaniu kalkulacji, organizacji pracy podległych pracowników. 3. Zakres zadań wykonywanych na stanowisku Kierownika Kuchni i Kawiarni: a) Kierowanie i sprawowanie bieżącego nadzoru nad pracami realizowanymi przez Dział Gastronomii Zamku Wielkopolskiego w Rokosowie, w tym w szczególności: - zapewnienie sprawnej i wysokiej jakości obsługi gastronomicznej wydarzeń realizowanych przez Zamek z udziałem zewnętrznych klientów: - zapewnienie obsługi działań dochodowych dla Zamku poprzez działalność gospodarczą, w tym obsługę klientów i turystów odwiedzających Zamek w zakresie gastronomii, obsługa zapytań otrzymywanych od klientów, - nadzór nad działalnością kuchni i kontrola jakości, - nadzór nad sprawnym funkcjonowaniem kawiarni, - zapewnienie zaopatrzenia, rozliczenie sprzedaży oraz nawiązywanie kontaktów z lokalnymi dostawcami, - prowadzenie magazynu artykułów spożywczych, sporządzanie kalkulacji wyżywienia, prowadzenie ewidencji przychodów i rozchodów artykułów spożywczych, - organizacja zaopatrzenia w sprzęt i wyposażenie niezbędne w dziale oraz prowadzenie ilościowej ewidencji wyposażenia, - organizowanie i kierowanie pracą własną oraz podległych pracowników w celu prawidłowego i terminowego wykonywania powierzonych zadań, w tym tworzenie harmonogramów pracy, - sprawowanie nadzoru nad przestrzeganiem przez podległych pracowników obowiązujących przepisów prawa oraz obowiązujących procedur wewnętrznych, - tworzenie budżetu Działu Gastronomii oraz zarządzanie nim. 4. Warunki pracy: - stanowisko pracy zlokalizowane jest w siedzibie Zamku Wielkopolskiego w Rokosowie, - wymiar etatu: 1 etat (w tym praca w weekendy), - praca przy monitorze ekranowym powyżej 4 godzin, - oświetlenie naturalne i sztuczne, - obsługa klienta zewnętrznego i wewnętrznego w tym kontakty bezpośrednie, telefoniczne, mailowe. 5. Oferujemy: - stałą pracę w zgranym zespole, - umowę o pracę, - możliwość pracy w wyjątkowym miejscu, - wynagrodzenie zasadnicze + dodatek funkcyjny + dodatek za wieloletnią pracę + premia, nagroda. 6. Wymagane dokumenty i ich składanie: - CV zawierające wyłącznie niezbędne dla procesu rekrutacji informacje: imię i nazwisko, miejsce zamieszkania, telefon lub adres e-mail do celów kontaktowych, przebieg doświadczenia zawodowego, posiadane kwalifikacje, zainteresowania, - kopie dokumentów potwierdzających wymagane wykształcenie, - kopie świadectw pracy i/lub aktualne zaświadczenie o zatrudnieniu, i/lub dokument potwierdzający prowadzenie działalności gospodarczej o charakterze zgodnym z wymaganiami na tym stanowisku – potwierdzające wymagany staż pracy - oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych i korzystaniu z pełni praw publicznych oraz że kandydat nie był skazany prawomocnym wyrokiem sądu za um | | | | | |