Dostał od jurorów jeszcze jedną szasnęJanek w kolejnym etapie! |
25.03.2019. Radio Elka, Bartłomiej Klupś | ||||||||||||||||||||||
Dyżurny reporter: 667 70 70 60 Pierwszym zadaniem uczestników było zaserwowanie śniadania, które miało zasmakować Magdzie Gessler. Wraz z Michel Moran oraz Mateuszem Gesslerem znana restauratorka próbowała ich w wielkim królewskim łożu z baldachimem. Janek postawił na tatar z łososia podany z mango i szpinakiem, a także koktajl bananowy z limonką i miętą. - Kolego, Michelin prawie. To jest pyszne - komplementowała tatara Magda Gessler. W drugiej części odcinka kucharze zostali podzieleni na trzy drużyny i musieli wycisnąć własnoręcznie jak najwięcej soku z pomarańczy. Młodzi kucharze ze zwycięskiego zespołu zapewnili sobie awans do kolejnego odcinka. Bezpieczny był już także uczestnik, który zdaniem Magdy Gessler przyrządził najlepsze śniadanie. Janek Sowiński po raz kolejny brał udział w konkurencji eliminacyjnej. Ośmioro miłośników gotowania, miało za zadanie przygotować sałatkę. Janek przyrządził sałatkę z serem camembert, z melonem, suszonymi pomidorami, ziarnami słonecznika i rukolą. Michel Moran nie był przekonany czy ten ser jest dobrym wyborem. Po skosztowaniu wszystkich sałatek, jurorzy wybrali trójkę, która najsłabiej poradził sobie z konkurencją. W niej znalazł się 10-latek z Osiecznej. - Jedna osoba z was powinna dostać jeszcze jedną szansę. Tą osobą jest Janek - powiedział Mateusz Gessler, który przekazał 10-latkowi, że ma walczyć i być skupiony. Tym samym Janek Sowiński znalazł się wśród jedenastu najlepszych młodych kucharzy programu. Kolejne kulinarne emocje już w niedzielę 31 marca.
reklama
reklama
reklama
|
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
|
reklama
reklama