Leszczynianie najlepsi wśród zawodowcówLeszczynianie najlepsi wśród zawodowców |
18.06.2007. Radio Elka, Marcin Hałusek | ||||||||||||||
Dyżurny reporter: ![]() Zaledwie pięciu uczestników zgromadził konkurs na najpiękniejszy zaprzęg konny. Imprezę uratowały zawody w grillowaniu i Festiwal Kuchni Polskiej, gdzie zainteresowanie uczestników było znacznie większe. Ludzi przyszło sporo, najwięcej na koncert Tercetu Egzotyczego i losowanie nagród, wśród których główną był fiat seicento. Generalnie można odnieść wrażenie, że formuła ODW pomału się wyczerpuje. Wśród głównych punktów ostatniego dnia imprezy był Festiwal Kuchni Polskiej połączony z konkursem przyrządzania potraw. Wzięły w nim udział trzy ekipy profesjonalne i osiem zespołów amatorskich złożonych z pasjonatów gotowania. Startujący musieli przygotować trzy dania: przystawkę lub deser, zupę i danie główne. W jednym z nich obowiązkowym składnikiem był karp. Wśród zawodowców zwyciężyła leszczyńska ekipa reprezentująca restaurację Markiz i Cukiernię Andrzeja Nowaczyńskiego. Występowała w składzie Hubert Skrzypek, Patryk Wróblewski i Marcin Wróblewski (na zdjęciu). Pokonała zespoły z Poznania. Wśród amatorów najlepszy był zespół rawickiego Domu Kultury, a dwa następne miejsca zajęły ekipy Biura Podróży Top z Gorzowa Wlkp. i gminy Rawicz. Wszystkie te zespoły awansowały do Wielkiej Gali Kuchni Polskiej, która odbędzie się 11 listopada we Wrocławiu.(jw, ABC)
reklama
|
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL![]()
|
reklama
reklama