Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
wykrywanie botów i nadużyć w usługach
pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
prawo żądania sprostowania danych,
prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
forma pisemna Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno
Informacje dodatkowe Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Wschowa/Sława. Nielegalna masarnia działająca w Sławie została zlikwidowana przez policję, a jej właściciel usłyszał zarzuty. Zawodowy masarz bez atestów i zezwoleń prowadził tam produkcję i ubój na sporą skalę. Wpadł mając w magazynie kilkaset kilogramów mięsa i wyrobów. Towar trafiał do indywidualnych klientów. Trwa analiza próbek mięsa, które nie było w żaden sposób badane.
Dyżurny reporter: 667 70 70 60
Policja gospodarcza ze Wschowy wczoraj popołudniu przeprowadziła nalot na nielegalną masarnię w Sławie. Jej właścicielem jest 53 letni zawodowy masarz. W pomieszczeniach prywatnego gospodarstwa miał całą linię produkcyjną potrzebną do produkcji wyrobów mięsnych, oczywiście bez atestów i zezwoleń. - Miał na miejscu całą linię produkcyjną, która jednak nie miała żadnych zaświadczeń sanitarnych. Zabezpieczyliśmy kilkaset kilogramów wieprzowiny i około 200 kilogramów gotowych już wyrobów. Wiemy, gdzie miały one trafić. Są to osoby prywatne - mówi Damian Piętka, rzecznik prasowy wschowskiej policji.
Całe mięso zabezpieczono, a próbki są badane, by wykluczyć możliwość zakażenia. Mięso przed produkcją i spożyciem przez klientów nie było bowiem w żaden sposób sprawdzane. - Mężczyzna przyznał, że zajmował się tym fachem od roku w tak zorganizowanej formie. Wcześniej realizował takie zlecenia na mniejszą skalę dla rolników jako zawodowy masarz, ale uznał, że interes jest na tyle dochodowy, że warto go rozwinąć, tyle że nielegalnie - mówi Piętka.
Rzeźnik i masarz nie rejestrował swej dochodowej działalności, bo warunki w jakich ją prowadził wykluczały uzyskanie odpowiednich zezwoleń. - Chodzi głównie o kwestie sanitarne, które nie spełniały tam żadnych standardów- mówi rzecznik.
Mężczyźnie postawiono już zarzuty za nielegalne wprowadzenie do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego. Grozi mu za to grzywna lub ograniczenie wolności do jednego roku. (mich)
1. Dodane przez bubu, w dniu - 23-12-2008 12:15 00 wiecie jak ten zaklad sie nazywał?? pozdr
2. Dodane przez smak, w dniu - 23-12-2008 12:26 00 Widocznie był niewygodną konkurencją dla tzw. "legalnych" producentów. A swoją drogą konsumenci zaopatrujący się w wyroby u tego Pana wiedzą gdzie kupują. Ja osobiście wolę wyroby od takich producentów niż z "legalnego" pochodzenia bo są smaczniejsze i napewno TAŃSZE. I gdzie tu WOLNY RYNEK ??? Skoro nikt nie zachorował po spożyciu Jego wyrobów to miał OK !!!
3. Dodane przez nowak, w dniu - 23-12-2008 12:39 00 Oczywiście na pierwszym miejscu stawia się w tym dziwnym państwie jakieś głupie zezwolenie i biurokracje a nie jakość.
4. Dodane przez zdziwiony, w dniu - 23-12-2008 12:46 00 szkoda , że policja tępi tylko nielegalną działalność rzeźników a nie na przykład murarzy, hydraulików itp. cwaniaków ,którzy nie chcą wystawiać rachunków za wykonywane fuchy !
5. Dodane przez oj , wspomnień czar, w dniu - 23-12-2008 12:59 00 też wolałabym zaopatrywac sie u tego pana a nie kupować to samo badziewie napchane chemiąt , tylko wciaz pod inną nazwą . Pamiętem jak smakowaly wyroby takiego masarza jak prywatnie u babci zabijał swinię / oczywiście mowa tu o zawodzie masarz , bo tego pana osobiście , niestety nie znam ?
reklama
6. Dodane przez aa, w dniu - 23-12-2008 13:12 00 na pewno lepsza ta kiełbasa niż z Tesco lub biedronki :P
7. Dodane przez tak, w dniu - 23-12-2008 13:26 00 badania u badacza mięsa miał bo nie wierzę w to, że narażałny kilkadziesią ludzi na włośnicę. Wyroby miał zapewne pozbawione chemii jak "konkurencja" wielkich firm. Swoją drogą świadczył wyłącznie usługi. Kto chciał kupował a kto nie to szedł do sklepu. WOLNY KRAJ PO
8. Dodane przez pracownik zakładu mięsnego, w dniu - 23-12-2008 15:20 00 Produkty z takiej masarni- palce lizać. jestem przekonany, że zaopatrywała się tam cała "sławaka elita" i nikt nie zachorował bo wszystko było OK, na pewno wszystek towar był sprzedany na pniu, nie bylo tam kiełbasy z drugiego a niejednokrotnie trzeciego przemiału tak jak to robi konkurencja. Jeśli szanowni kontrolerzy chcą się przekonać to po świętach będzie doskonała okazja, niech zrobią kontrole na nocnych zmianach w tych "renomowanych sławskich fabrykach smrodu" POZDRAWIAM!!!
9. Dodane przez ramon, w dniu - 23-12-2008 15:29 00 poradzili sobie z małym rzeźnikiem jakich jest tysiące. A dioksyny nadal jemy. Kiedyś jadłem kiełbasę od podobnego fachowca, nigdzie się takiej nie kupi. Pozdrawiam
10. Dodane przez Mario, w dniu - 23-12-2008 15:43 00 Standardy sanitarne na bazarach za komuny były jeszcze gorsze , ale jak te wyroby smakowały..........mmmniam. Szkoda że Gościa ktoś podkablował. Zyczliwy jakiś (...)
11. Dodane przez Czytelnik, w dniu - 23-12-2008 15:48 00 WOT I KAPITALIZM W WYDANIU PO. Człowiek pracuje, jest niezależny, nie wisi na pasku ZUSU. To jakiś element obcy! Trzeba go zgnoić. Mamy Unię!Zapewne panowie policjanci też chętnie kupiliby kiełbaskę od tego Kapitalisty.Pozdrawiam tego Pana, życzę powodzenia!
12. Dodane przez jan, w dniu - 23-12-2008 16:13 00 smak wedlin duzych zakladow wielce ale to wielce odbiega od smaku takich prywatnych panow jak ten i zaloze sie ze wedliny te sa zdrowsze niz te masowo sprzedawane w supermarketach bo nie posiadaja w sobie tej calej CHEMII !!! np.DOATKOW SMAKOWYCH ! ZAGESZCZACZY ! ogolnie to wedliny z supermarketow maja w sobie wiecej chemii niz miesa a cala ICH FILOZOFIA SPRZEDAZY polega tylko na nazwie np."staropolska" , "babci" ," kielbasa dziadka" itp itp ma sie nam jaknajbardziej kojazyc z dawnym naturalnym jedzeniem ale niestety oprocz nazwy niema z nim juz nic wspolnego.Dodatki smakowe powoduja ze jedna wedlina rozni sie od drugiej pozatym wszystkie to jedna i ta sama ZAGESZCZONA ZMIELONA MIAZGA WSZYSTKIEGO.Zycze panu ktorego zlapali mimo klopotow wesolych swiat i niech pan bedzie w nowym roku sprytniejszy.
13. Dodane przez fff, w dniu - 23-12-2008 16:17 00 Jest jedna firma w polsce produkujaca wedliny w tradycyjnych metodach (choc pewnie tak dokonca tez wszystkiego nie powiedza) ale wyroby te sa bardo drogie, a wiekszosc niestety musi patrzec na ceny dlatego wybieramy masowy szajs.Mam nadzieje ze bedzie wiecej takich panow jak ten ktorego zlapali bo tylko dzieki takim mozna zjesc pozadna naturalna wedlina w przystepnej cenie !!!
14. Dodane przez .........., w dniu - 23-12-2008 16:22 00 Ten pan ani nikomu nic nie ukradl ani nikogo nie napadl poprostu pracowal tyle ze bez tam zadych zezwolen itp za ktore podejrzewam trzeba troszke zaplacic aby je dostac bo pewnie zawsze komisja moze sie "czegos" dopatrzyc a tak przymknie oczko , podejrzewam takze ze paru policjantow bedzie mialo pyszna naturalna wedline na swiatecznym stole i to za darmoche.
15. Dodane przez babababa, w dniu - 23-12-2008 16:53 00 NA MIEJSCU TEGO PANA POWIEDZIAL BYM JEDNO ZDANIE JAK BY MI ZABIERALI TE WENDLINKI - " NIE DLA PSA KIELBASA !!!ROBI SIE U NAS KRAJ JEDYNIE DLA ZŁOBOW PRZY PANSTWOWYM KORYCIE A NORMALNI SKROMNI OBYWATELE STAJA SIE KIMS NIEWAZNYM KOGO TRZEBA TEPIC I BIC BATEM, TEN KRAJ NIE JEST DO I DLA LUDZI TYLKO MY MAMY BYC DLA TEGO CHOREGO KRAJU NIE DOSTAJAC NIC W ZAMIAN OPROCZ KOPNIAKOW NA KAZDYM ROGU ULICY.
16. Dodane przez patrota, w dniu - 23-12-2008 16:57 00 Brawo widzę że powoli odzwyczajamy się od zagranicznych Danonów Jogobeli i innnych zagranicznych przysmaków.Naprawdę stajemy się prawdziwym europejskim krajem.Wesołych Świąt.
17. Dodane przez mieszkaniec wsi, w dniu - 23-12-2008 17:56 00 to byla kielbaska mniam mniam nie to scierwo ze sklepow
18. Dodane przez KRIS, w dniu - 23-12-2008 18:15 00 dOBRE MIELI KIEŁBY....
19. Dodane przez jurij, w dniu - 23-12-2008 18:25 00 gratuluje jednomyslnosci i zgadzam sie w calej rozciaglosci z poprzednimi wpisami.Gduby gosc produkowal badziew albo trutke/rok dzilania/ to dzielni policjanci nikomu by zycia i tak nie uratowali bo przez rok to by cala Slawe wytrul. Pociesza mnie fakt ze ludzie powoli maja dosc sytuacji w ktorej na jednego pracujacego jest trzech przeszkadzajacych urzedasow mnozacych przepisy i zakazy.Jest ich juz tyle i sa tak metne, ze jak urzednik czy policjant chce cie ukarac to na bank cos znajdzie
20. Dodane przez rolnik, w dniu - 23-12-2008 18:39 00 MAŁEGO TO ZŁAPAĆ SKONTROLOWAĆ TO POTRAFIĄ A KONCERNY WIELKI CO TRUJĄ LUDZI DIOKSYNAMI TO JUŻ NIEPOTRAFIĄ POŻAL SIE BORZE KRAJ ZWANY POLSKĄ
21. Dodane przez ciekawy, w dniu - 23-12-2008 19:45 00 Zauważcie szanowni czytelnicy kontekst tej informacji... zawodowy masarz, bez atestów!!!!!Więc nieważne, że jest profesjonalista, i robi smaczne wyroby. Nie ma atestów! A kto je nadaje? gryzipiórki, najczęściej tuż po szkołach, które nigdy nie zhańbiły się trudem fizycznej pracy.I nieważnym jest, że facet wyrabiał zapewne smakowite kiełbaski. Ważne jest , że nie miał odpowiedniego papierka. Ale na pohybel unii. Padła komuna, padnie unia
22. Dodane przez gienek, w dniu - 23-12-2008 19:56 00 domowe wyroby sa najsmaczniejsze.a te wszystkie zakłady to powinni pozamykać.mielą stare zepsute mieso itp i nikomu to nie przeszkadza.a tu chłop robił pysznosci przy których te (...) z masarni sie chowają i co.ukarać.bo robi coś co da sie zjeść.ja to bym zamknoł wszystkie masarnie
23. Dodane przez Nie dajmy się!, w dniu - 23-12-2008 20:55 00 Jest to sytuacja szyta grubymi nićmi. Kupujmy tylko zdrową żywnośc właśnie od takich rzemieślników a nie od oszustów, którzy w 1 kg szynki wypuszczają na rynek 10 % mięsa. (...) to krętacze jakich mało. Domowe przetwórnie jedyną gwarancją na zdrowe wędliny. Żadem rzemieślnik nie zezwoli sobie na ryzyko sprzedaży swoich wyrobów bez badania mięsa. Brońmy takich ludzi zdecydowanie i potępiajmy tych którzy oszukują nas klientów wciskając nam nie wiadomo co za grube pieniądze.
24. Dodane przez sylwia, w dniu - 23-12-2008 20:12 00 do 16.danon i jogobela to super kiełbaski.człowieku idz pobiegać
25. Dodane przez smakosz, w dniu - 23-12-2008 20:16 00 W pełni popieram wszystkich smakoszy pamiętających swojskie wyroby. Teraz to tylko farbowane i chemizowane. Dla kogo ta Polska?
26. Dodane przez byk, w dniu - 23-12-2008 20:53 00 w zaden sposob nie badane? co wy za bzdury piszecie ? co za problem do weterynarza podjechac miesa zbadac chwila czasu i max 20 zl za badanie! zreszta facet pewnie dziala juz spory czas i jakos nikomu nic sie nie stalo od jego "nie badanego" miesa a kupcie cos w supermarkecie albo obejrzyjcie sobie powtorke "uwagi" jak wyglada miesa ze sklepu hehe
27. Dodane przez ???, w dniu - 23-12-2008 21:26 00 Trochę dziwią mnie niektóre komentarze? Kierowcy wkurzają się jak ktoś im odbiera pracę jeżdżąc bez zezwoleń. Murarze nie lubią gdy ktoś robi obok na boku, gdy oni maja legalne firmy. Skoro gość taki cacy to było otworzyć małą firmę i robić. Przecież jest wielu ludzi, którzy maja rzeźnictwo. Robią wyroby po domach, dają mięso do badania i gra. Skoro ten człowiek tego nie robił to chyba coś nie tak...
28. Dodane przez cz, w dniu - 23-12-2008 21:29 00 teraz po kiełbę tylko do Biedronki
29. Dodane przez sławianin, w dniu - 23-12-2008 21:36 00 pare lat temu wszyscy robili świniobicje w domach to ich też trzeba pozamykać ale wszyscy żyją a teraz atesty pozwolenia a kto teraz przyjmie rzeźnika w tym wieku to jest właśnie państwo PolskA I Są TEż żYCZLIWI LUDZIE ktuży pomoglii mu w tym wiem kto to zgłosił kiedyś sam robił to w garażu smutne
30. Dodane przez smakoszzz, w dniu - 23-12-2008 21:40 00 a co to za róznica czy kupie od tego pana czy innego...w markecie pewnie wiekszy chłam tylko ze ma atesty......mi taki ktoś nie przeszkadza nikomu nic nie ukkradł a ze jest kreatywny i próbuje zarobic a nie zebrac o pomoc w opiece społecznej to się go karci...on ma 53 lata czyli podejrzewam cieżko mu znaleść prace....oby wiecej nie było takich akcji..bo mam zamiar kupic jeszcze kiełbaski z nie legalnego uboju
31. Dodane przez Mikołaj, w dniu - 23-12-2008 22:04 00 Tak duże masarnie zwrotów mają masę przed świętami z powrotem na kuter dodatek E-??? i kiełbasa gotowa a jak jadą na kontrole, to dzwonią z tygodniowym wyprzedzeniem zdyb zdążyli paczki zrobić. A biednemu prywaciarzowi nalot zrobili.
32. Dodane przez widz, w dniu - 23-12-2008 22:11 00 a straz miejska, to tylko w tym grajdole rozsyla zdjęcia z fotoradarów, nie jest zainteresowana tym, ze kielbasnik mógl cała gminę wytruć. tak trzymać panowie z SM i zdrowych łowów,, uwaga na choroby odzwierzęce
33. Dodane przez PŁAĆ I PŁACZ, w dniu - 23-12-2008 22:22 00 BRAVO POLICJA, OD DZIAŁALNOŚCI NALEŻY PŁACIĆ PODATKI PO POSTACH WIDAĆ ŻE NIE KAŻDY TO ROZUMIE, A OD LIZANIA TO SĄ LIZAKI A NIE PALCE, BO PO TAKIM ZABIEGU MOŻNA TAK JAK PO TEJ KIEŁBASIE SIĘ ROZCHOROWAĆ, A WTEDY DUŻO WĘGLA DO ZASTOPOWANIA POTRZEBA
34. Dodane przez tola, w dniu - 23-12-2008 22:31 00 No tak jak sie nie robi z jednego kilograma szynki dwóch to jest sie podejżanym, a tymbardziej konkurencyjnym. to sie dzwoni do powiatowego i konkurencje z rynku usuwa----------------przepisowo . Żygać mi się chce tym kapitalizmem, bo jak tu można masarnie otworzyć gdzie żeby wymagania sanitarno weterynaryjne spełnić to potrzeba minimum ze 200tys- chory kraj!!!!!!
35. Dodane przez dziczek, w dniu - 23-12-2008 22:37 00 a niech ktoś mi powie czy za zbadaną świnie ktoś ci da papier,rewidenci mówią że jak za godzinę nie zadzwonię to ok i jak taki biedak ma to udowodnić że zbadał mięso
36. Dodane przez boro boss, w dniu - 23-12-2008 22:52 00 ciesze sie jak czytam tak przychylne kom. bo juz myslalem ze znow zacznie sie nagonka.. fajnie ze bystrzy ludzie to czytaja.. a z 2 strony mega szkoda rzeznika z talentem ktory tak jak my chcial miec choinke.. swieta.. no i gwiazdora dzieciom czy wnukom zrobic.. jak zawsze jakiemus nieudacznikowi musialo cos nie przypasic
37. Dodane przez boro boss, w dniu - 23-12-2008 22:54 00 jeszcze jedno.. wschowska policja to rzeczywiscie mega dno.. szukaja taniej sensacji zeby 5zl gwiazdora od komendanta dostac.
38. Dodane przez aco, w dniu - 24-12-2008 00:01 00 Szkoda, że "nasza policja" z podobny zapałem nie angażuje się w likwidację, wielu wielu innych nielegalnych procederów, oraz tych tylko z pozoru prowadzonych legalnie, drwiących sobie z wszystkiego i wszystkich Masaż przynajmniej był fachowcem w tym co robił, a do tego jak mniemam z postów robił to dobrze.
39. Dodane przez Krzysztof W., w dniu - 24-12-2008 02:11 00 Brawo ! brawo ! brawo internauci ! Cieszę się , że jest jeszcze tylu normalnych ludzi w tym zwariowanym świecie. Widać na tym przykładzie jak wygląda wolny rynek w wydaniu PO. Organizuje się naloty na nielegalne ubojnie jak za czasów narodowych socjalistów tow. Hitlera. Jednak Polacy przeżyli najazdy : szwedzki i sowiecki to i przeżyją unię europejską. W przypadkach kolejnych dekonspiracji "nielegalnych ubojni", proponuję zarówno rzeźnikom jak ich klientom tłumaczyć się , że produkowali i kupowali żarcie dla kota. Żaden bandzior nam nie udowodni, że wyjadamy kotu jego przysmaki .A jeżeli nawet to co? Robimy to przecież na własną odpowiedzialność a chcącemu nie dzieje się krzywda. Jedząc w święta pochodzące z nielegalnego uboju wyroby, obok kolęd śpiewajmy sobie zakazaną piosenkę : Teraz jest Unia - kto handluje ten żyje - jak sprzedam rąbankę, słoninę, kaszankę - to bimbru się też napiję...
40. Dodane przez Do38 i kilku innych, w dniu - 24-12-2008 07:32 00 Nic nie mam przeciw domowym wyrobom. Popieram, ze świnka walnięta w łeb w domu przez tzw. rzeźnika jest lepsza od kupowanych bubli. Ale o czym my tu rozmawiamy skoro gość produkował kilkaset kilo tygodniowo.To już nie świnka domowa tylko regularna masarnia bez papierów. Zero zabezpieczenia sanitarnego. Kanaliza w żaden sposób nie przystosowana do obioru odpadów. A latem to muchy latają tam wielkości Kormorana żerującego nad Sławskim Jeziorem. Pogadajcie z sąsiadami. Wesołych i Zdrowych Świąt!
41. Dodane przez Mira, w dniu - 24-12-2008 09:45 00 No , no policja wżieła się do pracy.Panowie policjanci a może by tak sprawdzić te wielkie masarnie , ale na to to wy już nie macie odwagi, a może nie wiecie , że to barachło nas zatrówa i okrada. I tu mam pytanie ile w kilogramie wędlin powinno być wody. Niech mi to ktoś w końcu powie ile kosztuje kilogram wody w takich wyrobach. Ajeśli wodociągi będą miały awarie w dostawie to kupcie 1 kg szynki zamrózcie ją a potem odmrozić i nie ma kłopotu z wodą. fAKT ŻE JEST TO NAJDROŻSZA WODA W UNI EUROPEJSKIEJ. i TU MACIE POLICJANCI POLE DO POPISU Z KORZYŚCIĄ DLA NAS WSZYSTKICH. aLE JAK ZNAM ŻYCIE NA TO WAS NIE STAĆ. aPRZECIEŻ PŁACIMY WAM PENSJE Z NASZYCH PODATKÓW WIĘC JUŻ DO ROBOTY BO ZA CHWILE TO WAS ROZLICZYMY ZA WASZĄ NIEUDOLNOŚĆ I ŚWIADOME POZWOLENIE OD WAS NA OKRADANIE NAS OBYWATELI TEGO PAŃSTWA
42. Dodane przez Piter, w dniu - 24-12-2008 11:25 00 Pozdrowienia dla rzeznika trzymaj sie popieram Twoja dzialalnosc w 100%
43. Dodane przez RA, w dniu - 24-12-2008 11:51 00 co wy za bzdury tu piszecie!!!! Nie pamiętacie ile masarni we Wschowie upadło!!! dlaczego? ( wiadomo wymagania sanitarne, podatki itp.) czyli ogromne koszty produkcji. Ale firmy te chciały być uczciwe. Ten Pan dorabiał się nie ponosząc żadnych kosztów, to MY wszyscy z naszych podatków utrzymywaliśmy jego cała rodzinę. zastanówcie się!!! I nie mylcie pojęcia z usługami rzeźniczymi a nielegalnie prowadzoną działalnością gospodarczą , produkcją na dużą skalę.
reklama
44. Dodane przez ha, w dniu - 24-12-2008 12:58 00 Do 41. Mira kubeł zimnej wody na głowę, bo widzę, że Tobie temperatura skoczyła. Przypuszczam, ze nie masz zielonego pojęcia o produkcji mięsnej. Jeśli coś reguluje ilość wody w kiełbasie czy szynce to jest to PN na dany produkt. (Polska Norma). Norm takich producent powinien się trzymać. Jeśli uważasz, że jest inaczej i ktoś Cię okrada to to zgłoś, a nie strzęp jęzora...rozliczając wszystkich wkoło!
45. Dodane przez MIRA, w dniu - 24-12-2008 15:22 00 DO POST 44 mASZ RACJE Z TEJ SZYNKI OSZUKANEJ BYŁBY KUBEŁ WODY ZA WKTÓRĄ MY PŁACIMY. i DOBRZE BY BYŁO ABYŚ SIĘ ZAJOŁ TYMI NORMAMI BO MIĘDZY WIERSZAMI IDZIE WYCZYTAĆ ŻE ODPOWIADA CI TO OSZUKAŃSTWO. o KOMPANIU STAREJ WĘDLINY JUŻ NIE WSPOMNE. nIE ROZLICZAM UCZCIWYCH WĘDLINIARZY . aLE JEST TAKIE PRZYSŁOWIE UDERZ W STÓŁ A NOŻYCZKI SIĘ ODEZWIĄ. I WYPRASZAM SOBIE TWOJE WULGARNOŚCI POD MOIM ADRESEM
46. Dodane przez Sztyrlitz, w dniu - 24-12-2008 15:58 00 Mira, a ty pracujesz żeby drzeć się, że z twoich podatków opłaca się Policję ?. Jak (...) ktoś okradnie albo zgwałci (najlepiej zbiorowo i ze szczególnym okrucieństwem) to Policja nie powinna do (...) dojechać w mniej jak 6 godzin. Wtedy Ich docenisz. Jak widzę wszyscy są "mądrzy" ale anonimowo. Policja jest i od łapania zabójców, od ścigania pijaczków pod sklepami i od eliminowania nielegalnej produkcji żywności. Z okazji Świąt życzę Wam, abyście się zatruli taką właśnie nielegalną kiełbasą. Pretensje najlepiej wysłać do "Przyjaciółki"
47. Dodane przez mala, w dniu - 25-12-2008 17:55 00 do 46.jestes WREDNY I ZLOSLI.WY
48. Dodane przez Olo, w dniu - 26-12-2008 15:46 00 Zgubiła go pazerność. Mógł robić wyroby na tzw. "własny użytek" ale jemu było mało, poszedł na ilość, a i jakość spadła no i kicha.
49. Dodane przez gienek, w dniu - 26-12-2008 18:33 00 32 i 33 .dzieki takim osłom jak wy za pare lat nie będzie śladu po tradycyjnym polskim jedzeniu bo kablujecie gdzie sie da.kupcie cos w markecie i najlepiej po swietach.SMACZNEGO
50. Dodane przez jakiś, w dniu - 26-12-2008 23:40 00 Pozdrawiam tych, co tak żałują! masarza! Jeżeli kilkaset kilogramów zarekwirowano to Wam gwarantuję, że podrzucał w "kooperacj z przewoźnikam firmowymii" do sklepów, więc pewno większość z Was nieświadomie spróbowała jego wyrobów /czy rozpoznaliście producenta?/; wyroby leżały w lodówce sklepowej i nawet nie wiedzieliście,że to swojskie jego wyroby.Ciekawe jaki smród mieli sąsiedzi, gdy produkcja szła na całość.Ciekawe czy mył ręce gdy wychodził z toalety?A może niektóre masarnie popadały, bo tacy nielegalni producenci wchodzili od tyłu do sklepu. Trochę więcej obiektywizmu. Jeżeli jest dobry i uczciwy dawno mógł oficjalnie rozpocząć działalność. Życzę zdrowia bez włośnia, gronkowca i salmonelli. Ja kielbasy nie kupuję i w gościach nie jem!
51. Dodane przez BOLS, w dniu - 28-12-2008 14:52 00 BZDURA PANI DOKTOR - DROGA SĄSIADKO -PAN MASARZ NASZ WSPOLNY ZNAJOMY PROBUJE ZALEGALIZOWAĆ DZIAŁALNOŚC OD KILKU LAT ALE NIESTETY RZUCA MU SIĘ KŁODY POD NOGI ODKĄD PAMIĘTAM W SŁAWIE ZAWSZE ON PRODUKOWAŁ WĘDLINY NAWET NA MÓJ SLUB ALE ZAWIŚCI I JUDASZY NIE BRAKUJE NIGDZIE A OPRÓCZ TEGO WŁAŚNIE LEGALIZUJĄ SIĘ NASTĘPNE DWIE MASARNIE ONI OCZYWIŚCIE OTRZYMALI ZEZWOLENIAWIĘC MOGĄ SPOKOJNIE INWESTOWAĆ BO PRAWDZIWA KONKURENCJA ZOSTAŁA WYELIMINOWANA NADMIENIAM ŻE W GMINIE SŁAWA JEST OKOŁO DZIESIĘCIU DEOBNYCH MASARZY KTÓRZY Z POWODZENIEM OD LAT SPRZEDAJĄ SWOJE WYROBY.!!!!!
52. Dodane przez Miecio Skiewicz, w dniu - 29-12-2008 09:12 00 Kiełbaso! luba ty moja ! ty jesteś jak zdrowie. Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie, Kto cie stracil. Diś piękność twą w całej ozdobie Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.
53. Dodane przez /../, w dniu - 29-12-2008 11:59 00 Wznosi aplauz publika cała i - niemalże ryczy z podniety, mocnych wrażeń doznając, gdy Elki temat poruszył ...sławskie pasztety
54. Dodane przez ze Wschowy, w dniu - 31-12-2008 16:50 00 podajcie mi adres tego Goscia z tymi dobrymi wyrobami a sam będę u niego kupowac fajne wyroby a gosciowi magą skoczyc b o niema na to paragrafu bo gosc pomagał
55. Dodane przez xxx, w dniu - 04-01-2009 20:58 00 po co piszecie ze dobra kielbasa to jest tylko nastepny dowod do sprawy a policja bierze pieniadze jestem ciekawa ile wzieli sasiedzi kasy od policji za donos bo napewno nie 200 zl jak placi policja donosiciela we wschowie szkoda goscia
56. Dodane przez zuzol, w dniu - 07-01-2009 12:23 00 No to mamy kolejny sukces wschowskiej policji.Po wylapaniu wszystkich nietrzezwych rowerzystow teraz przyszedl czas na terrorystow gospodarczych.Tylko tak dalej trzymac,proponuje by pozniej wziac sie za ksiezy.Nie wiadomo czy nie oszkuja kurii ile dostaja na tace w niedziele
57. Dodane przez Jarosz, w dniu - 07-01-2009 18:35 00 Nie chciałbym mieszkać koło tego rzeźnika. Prawdopodobnie pracowali u niego przy mięsie pijaczkowie, którzy nie myli się tygodniami. Smacznego.
58. Dodane przez marco, w dniu - 11-11-2010 12:05 00 wędliny od takiego psełdo masarza wcale nie są tańsze ani lepsze do masarni legalnych jeśli ktoś kupuje w biedrące za 8zł kilogram kiełbasy to niech nie spodziewa się rarytasów pozatym czy nielegalny producent płaci podatki , składki zusowskie itp. kupujący powinni wiedziec że kupując legalnie za 16-18zł otrzymają gwarancje dobrej wędliny i świadomośc uzyskania emerytury ze składek z legalnych masarni
59. Dodane przez kola, w dniu - 31-12-2012 14:33 00 Jak jakiś dupek z pod numeru 57 nie zna sie w temacie to pisze takie kocoboły.200 kg gotowego wyrobu to gość może zrobić w jeden dzień sam,A PIJAKOWI MOŻE DAC KAWAŁEM BY MU PORĄBAŁ DRZEWA DO WĘDZENIA.Nawet świetne małe masarnie legalne walą spulchniacze wypełniacze i inne świństwa by wyjść na swoje.Produkt od nielegalnego masarza to bajka w porównaniu do najlepszej masarni w regionie.A cena o 100% mniejsza jak ta sama legalna.Obecnie producenci trzody chlewnej oczy stawiają że koniec roku 2012 jest tak kiepski w zakupy mięsne w sklepach że nie ma gdzie sprzedać tucznika nawet po niskiej cenie.Nie ma co się dziwić jak PO partia bogatych wszystkie ulgi likwiduje prorodzinne a sobie podnoszą dodatek do pensji poselskiej na paliwo w wysokości 3000 zł netto.Dlatego większość z nas szuka u takich producentów wyrobów wędliniarskich i tylko życzyć smacznego.Na 100% każdy produkt jest badany przez weterynarza.Za czasów Wałęsy sprzedawano wszystko na zwykłych targowiskach wędliny i nikt nie chorował !!!A dziś sami zobaczcie ile ludzi w szpitalach jest.Wystarczy poczytać w necie.W 2012 roku dorosły polak wpierdziela 2 kg proszku do prania w przeliczeniu na chemie jaką zjadamy przez 12 miesięcy.A jeśłi chodzi o osobę kóra go PODPIERDZIELIŁA!!! to na bank pobliski legalny w mieście producent wędlin bo na pewno nie zazdrosny klient czy sąsiad.Mam nadzieje że takich ludzi w Polsce będzie coraz więcej i wreszcie samcznie zaczniemy jadać i zdrowiej żyć.Pozdrawiam wszystkich Masarzy.
60. Dodane przez Prawda, w dniu - 20-12-2015 18:29 00 Jedna z Firm we Wschowie część wypłaty płaci w wyrobach mięsnych i alkoholu, i gdzie ta Policja
61. Dodane przez Robert, w dniu - 22-03-2017 15:53 00 Lepiej chyba zainwestować w projekt technologiczny masarni i robić legalnie. Są od tego specjaliści (...)
Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji wypowiedzi, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
Wypowiedzi zawierające wulgaryzmy nie będą publikowane.
Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.
Zdjęcia dodawane przez użytkownika muszą dotyczyć tematu artykułu, należy wpisać także do nich komentarz aby uzasadnić ich publikację.
Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji zdjęć, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
Zdjęcia z komentarzem zawierającym wulgaryzmy nie będą publikowane.
Zdjęcia i ich komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.