Start
Paluchy na Szlifowanie Bruku |
19.04.2014. Radio Elka | ||||||||||||||||||||||||||
Dyżurny reporter: Danie 5/11![]() ![]() - To produkt regionalny - zapewnia Michał Kaczmarek, jeden z kelnerów restauracji - paluch robiony jest z wyrabianego na miejscu drożdżowego ciasta i posypany ziołami prowansalskimi. Na jedną porcję za 2 złote składają się dwa paluchy kilkunastocentymetrowej długości, podawane na ciepło. Dodatkiem są sosy - do wyboru pomidorowy lub majonezowy z kulkami gorczycy dodającymi musztardowego posmaku. - W naszym menu paluchy są tak zwanym „starterem” czyli przystawką - mówi Michał Kaczmarek - ale wielu klientów zamawia je jako szybki lunch, bo są bardzo sycące i można się nimi najeść. Podczas Szlifowania Bruku „Danie za 2 zeta” serwowane będzie w restauracji przy ul. Słowiańskiej, kilkadziesiąt metrów od Rynku.
reklama
reklama
reklama
|
Sprawdź też czystość powietrza w regionie
Do zobaczenia na elka.tv

reklama

![]() 1 085 zł / m-c wynajem, Leszno |
![]() 22 000 zł sprzedaż, Leszno |
![]() 549 000 zł sprzedaż, Leszno |
![]() 1 280 000 zł sprzedaż, Leszno |
![]() 200 zł , Leszno |
![]() 529 000 zł sprzedaż, Leszno |
![]() 1 700 zł / m-c wynajem, Leszno |
![]() 290 zł / m-c wynajem, Wilkowice |
reklama
|
|
Dodaj ogłoszenie więcej...
reklama
reklama