Mamy ostatnie bilety na niezwykłe kulinarne wydarzenieKolacja degustacyjna z Dawidem Łagowskim |
23.11.2018. Radio Elka | ||
Od 10 lat jest szefem kuchni w restauracji Destylarnia w Pałacu Mierzęcin Wellness&Wine Resort, dla której wypracował wiele prestiżowych wyróżnień. Hermes 2013 dla Najlepszej Restauracji w Regionie, GRAND AWARD - TRZY WIDELCE 2014 i 2015 - najwyższe wyróżnienie w konkursie Poland 100 Best Restaurants, dwie czapki w przewodniku Gault & Millau i rekomendacja SLOW FOOD 2015. Wprowadził również na rynek własne, unikatowe produkty - sygnowane znakiem "Manufaktura Łagowski", które można nabyć w Restauracji Grodzka12. To jednak nie wszystko - Dawid Łagowski uczestniczył także w VI edycji TOP Chefa. Razem z ekpą Restauracji Grodzka12 przygotuje specjalne menu, które będzie zapowiedzią nowej karty, jaka pojawi się w restauracji już za kilka dni. Gościom kolacji zostanie zaserwowane następujące menu: AMUSE BOUCHE Ekologiczny pstrąg wędzony z Zielenicy / kiszone warzywa / ziemniaki / olej smakowy PRZYSTAWKA ZIMNA Tatar z gęsi / majonez z musztardy francuskiej / jabłko porowe / topinambur / olej porowy / pieczywo I miejsce wśród przystawek w II konkursie kulinarnym Gęsina na imieninach PRZYSTAWKA CIEPŁA Pierogi z farszem z białej kiełbasy od Nowicki Naturalnie / sos żurkowy z palonym masłem DANIE GŁÓWNE - RYBA Sandacz / czarna soczewica z boczkiem / puree z pietruszki INTERMEZZO Sorbet cytrynowy DANIE GŁÓWNE - DZICZYZNA Poliki z jelenia / kopytka / buraki / sos wołowy DESER Beza włoska / krem kawowy / biszkopt kakaowo-orzechowy / granita wiśniowa / owoce PETIT FOURS Trufla Cena kolacji z winem to 129 złotych od osoby. To niepowtarzalna okazja, by wziąć udział w kulinarnym wydarzeniu, jakiego w Lesznie jeszcze nie było. Dawid Łagowski będzie dla państwa gotował również po raz pierwszy w naszym mieście. Zapraszamy Restauracja Grodzka12 ul. Grodzka 12 64-100 Leszno tel. 506 523 526 |
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
|
reklama
reklama