Kreatywność i doskonała technika nagrodzoneGostynianin Mateusz Kokot wicemistrzem w IV Mistrzostwach Polski na Pralinę! |
08.04.2025. Radio Elka | ||
Mateusz Kokot to twórca gostyńskiej rzemieślniczej pracowni czekolady - jego przygoda z czekoladą zaczęła się 5 lat temu, jak sam mówi - przypadkiem. Zainspirowany programem telewizyjnym, postanowił spróbować swoich sił w produkcji pralin z formy. Po wielu próbach (tych bardziej i mniej udanych) przepadł bez pamięci, po 11 latach rzucił pracę analityka mediów i postanowił zająć się czekoladą na poważnie. Tak właśnie powstało Czekolatorium, rzemieślnicza pracownia czekolady. Podczas Mistrzostw Polski Mateusz zaprezentował dwie wyjątkowe praliny: pralinę z formy, w której połączył nuty ananasa z subtelnym akcentem konopi oraz ręcznie formowaną pralinę, w której harmonijnie zestawił smak orzechów laskowych z orzeźwiającym rokitnikiem. Jego kreatywność, doskonała technika i wyczucie smaku zachwyciły jury, co zaowocowało miejscem na podium! Gostyńskie Czekolatorium słynie z ręcznie robionych pralin (przepięknych i dzięki najlepszym składnikom przepysznych jednocześnie), czekolad (klasycznych i z dodatkami), orzechów w czekoladzie oraz czekoladowych produktów na patyku (lizaki, chocosticki). Pracownia współpracuje z firmami oraz wspiera ważne wydarzenia i eventy (czekoladki są doskonałym pomysłem na podziękowanie dla gości weselnych czy dopełnieniem słodkiego stołu). Czekolatorium Sp. z o.o. ul. Zielona 17 63-800 Gostyń |
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL![]()
|
reklama
reklama