Przekąski plus kurczak w szampaniePrzekąski plus kurczak w szampanie |
31.12.2007. Radio Elka, Hania Ciesielska | ||||||||||||||||||
Dyżurny reporter: ![]() Żeby przyrządzić kurczaka w szampanie potrzeba zaledwie kilka minut. - Nalewamy do czystej miski butelkę szampana, ewentualnie dwie. Myjemy bardzo dobrze kurczaka. Wkładamy do miski z szampanem. Dobrze mieszamy. Następnie wyrzucamy kurczaka i wypijamy szampana - podaje przepis Dąbrowski. - Egzamin na wszelkiego rodzaju imprezach zawsze zdają przekąski, które skubiemy w przerwach między tańcami - dodaje Dąbrowski. - Można przygotować kanapeczki albo inne drobne rzeczy, które pasują do szampana. Polecam łososia wędzonego z oliwą, cytryną i posypanego parmezanem. Szybką przekąską jest też mozzarella pokrojona w plastry z pomidorem, świeżą bazylią, oliwą i przeprawami - wymienia T. Dąbrowski. Na dłuższych imprezach powinny być też dania ciepłe. - To one nas przytrzymają przy siłach i podtrzymają na nogach, żeby mieć siły do tańcowania do białego rana. Można wtedy przygotować na przykład barszczyk. Jak dodaje Tadeusz Dąbrowski, nie należy też zapomnieć o trunkach... oczywiście bezalkoholowych. (mat)
reklama
|
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL![]()
|
reklama
reklama