Pasja Kasi cateringKulisy rodzinnej obiadowni |
02.09.2020. Radio Elka | ||
Przyznaję, że namówiłam męża na odejście z pracy na etacie i wspólne otwarcie restauracji. Miałam doświadczenie w kuchni, skończyłam studia gastronomiczne, po urodzeniu córki nie chciałam wracać do poprzedniej pracy, w której miałam pracować wieczorami i w weekendy. Rodzina jest dla mnie najważniejsza, stąd opracowanie modelu pracy restauracji opartego na godzinach typowo obiadowych. Nie ukrywam jednak, tworząc każdego dnia inne i tak różnorodne menu, zaczynamy niemal świtem, by przygotować tak dużo różnych świeżych potraw. Drugą sprawą jest fakt, że w pracy na etacie, mimo że pracowałam na stanowisku szefa kuchni, ciągle narzucano mi kanony, określone dla sieci standardy receptur, nie było możliwości tworzenia nowych koncepcji menu. Miałam wrażenie, że duszę się we własnej sieci, którą pozornie tylko tworzę. Jako osoba o dużych potrzebach samorealizacji nigdy nie lubiłam iść z prądem rzeki, można określić mnie jako trudny charakter. Osobiście uznaję to za wyjątkowo mocne stąpanie po ziemi. Dziś wspólnie z mężem prowadzimy małą rodzinną firmę, głównie zajmujemy się przygotowywaniem domowych obiadów na dowóz i na miejscu, a także organizacją cateringów dla firm i imprez domowych. Każdego dnia nasze menu jest inne, czyli nie mamy stałej karty. Nie lubię się nudzić, a różnorodne menu znacznie nam to ułatwia. Zbyt obszerna karta to powszechny błąd wielu polskich lokali gastronomicznych, np. 70 pozycji w karcie i 6 zup do wyboru, raczej mało możliwa do codziennego przygotowywania, biorąc po uwagę realia miasta wielkości Leszna i docelowej bazy klientów. U nas jest więc inaczej - wybór dań mniejszy, może dla kogoś zbyt mały, skromny, tradycyjnie prosty. Dla nas i wiernego grona stałych klientów wybór jest prosty - świeżość każdego dnia, czyli obiad jak w domu. U nas:
Zamów obiad z dostawą do domu lub pracy, tel. 534 177 888, pasjakasi.pl - zakładka menu obiady Zamówienia można składać od godz. 9, realizujemy je od poniedziałku do piątku w godz. 10.30-16 z dowozem lub z odbiorem własnym. Dziś w naszym menu: Tradycja: 1. Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym 2 szt., ziemniaki, surówka biała 2. Filet z kurczaka panierowany, dodatki do wyboru: ziemniaki plus sos pieczeniowy, domowe kluski śląskie plus sos pieczeniowy, frytki domowe, ryż plus sos biały potrawkowy, gotowana marchewka z groszkiem 3. Kotlety mielone w sosie pomidorowym, dodatki do wyboru: ziemniaki, frytki domowe, ryż, kluski śląskie, surówka biała Nowość: 1. Pierś z kurczaka maślana w płatkach kukurydzianych z masłem ziołowym, dodatki do wyboru: ziemniaki plus sos pieczeniowy, domowe kluski śląskie plus sos pieczeniowy, frytki domowe, ryż plus sos biały potrawkowy, gotowana marchewka z groszkiem 2. Zapiekana pierś z kurczaka w sosie bolognese, dodatki do wyboru: ziemniaki, domowe kluski śląskie, frytki domowe, ryż, surówka biała Szefowa poleca: 1. Makaron spaghetti po bolońsku z mięsem i sosem ze świeżych pomidorów 2. Kapsalon z kurczakiem - 4 warstwy: nuggetsy z kurczaka, domowe frytki, świeże warzywa i surówka, sos czosnkowy, keczup Fit Potrawka z kurczaka, ryż biały, gotowana marchewka z groszkiem Danie wegetariańskie: Kotlet VEGE serowy JOY, kasza z warzywami, surówka biała Zupa dnia: Zupa ogórkowa - 6 zł W zestawie z daniem dnia zupa tylko 3 zł Odwiedź nas na Facebooku TUTAJ |
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
|
reklama
reklama