Szanowny czytelniku, 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r (RODO). Potrzebujemy Twojej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przechowywanych w plikach cookies. Po rozwinięciu szczegółów znajdziesz pełny zakres informacji na ten temat. Odsyłamy także do Polityki Prywatności.
Rozwiń szczegóły
Zwiń szczegóły
Zgadzam się na przechowywanie na urządzeniu, z którego korzystam tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie moich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania przeze mnie ze stron internetowych lub serwisów oraz innych parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez RADIO ELKA Sp. z o.o., Agencję Reklamową EL Sp. z o.o. oraz Zaufanych Partnerów.
Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono
Radio Elka Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000235295
Agencja Reklamowa EL Sp. z o.o. z siedzibą w Lesznie przy ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu XXII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000245793
dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
wykrywanie botów i nadużyć w usługach
pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)
Podstawy prawne przetwarzania danych
marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne - zgoda
świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych
Odbiorcy danych Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym Zaufani Partnerzy, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.
Prawa osoby, której dane dotyczą Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych:
prawo dostępu do Twoich danych, w tym uzyskania kopii danych,
prawo żądania sprostowania danych,
prawo do usunięcia danych (w określonych sytuacjach),
prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych,
prawo do ograniczenia przetwarzania danych.
W zakresie w jakim Twoje dane są przetwarzane na podstawie zgody lub w ramach świadczonej usługi (dane są niezbędne w celu świadczenia usługi) możesz dodatkowo skorzystać z poniższych praw:
prawo do wycofania zgody w zakresie w jakim są przetwarzane na tej podstawie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.
prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od administratora Twoich danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego.
W celu skorzystania z powyższych praw Radio Elka Sp. z o.o. udostępnia następujący kanały komunikacji:
forma pisemna Radio Elka, ul. Sienkiewicza 30a, 64-100 Leszno
Informacje dodatkowe Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności" - tutaj
Niespotykana dotąd akcja w Gostyniu - Festiwal Kuchni Prymitywnej okazał się wyjątkowo smacznym wydarzeniem. Na skwerze przy Górze Zamkowej spotkali się zaprzyjaźnieni kucharze z całej Polski, korzystając z dawnych metod gotowania przygotowali wykwintne dania. Można było spróbować m.in. sarniny, cielęciny, królika, kiełbasy z dzika, czy podpłomyków. Celem akcji była pomoc w chorobie Dawidkowi, który walczy z Klątwą Ondyny.
Dyżurny reporter: 667 70 70 60
Uczestnicy festiwalu, za drobną opłatą, wrzuconą do puszek, mogli spróbować wykwintnych dań. Przygotowało je kilku kucharzy z różnych stron Polski, którzy przyjechali do Gostynia na zaproszenie Piotra Roszaka, szefa gostyńskiej restauracji Krawatka. Do przygotowania dań wykorzystali prymitywne
metody gotowania m.in. w wykopanych w ziemi dołach, nad ogniem i kamieniach.
- Wykorzystaliśmy te metody w całości - mówi Paweł Zasławski, szef kuchni restauracji "Mąka" w Toruniu. - Piekliśmy w dołach udźce cielęce, najpierw zamarynowane potem opiekane na grillu, zakopaliśmy w tych dołach z dużą ilością żaru na całą noc. Rano je wykopaliśmy, strzępiliśmy, aby można spróbować. Na kamieniach pieczemy podpłomyki pszenne na zakwasie żytnim. Dań jest mnóstwo i mamy nadzieję, że uda nam się w ten sposób pomóc małemu chłopcu - zaznacza.
Kucharze przygotowali około piętnastu dań. Osoby, które przyszły na skwer przy Górze Zamkowej mogły spróbować wykwintnych potraw m.in. ozorów i marynowanych móżdżków cielęcych, dań z sarniny, wieprzowiny, dziczyzny i królika, ale też oryginalnych deserów. Kucharze wykorzystali swoją wiedzę i naturalne dodatki, jak zioła, czy chrzan, własnoręcznie zebrane. Akcja miała cel charytatywny. Udało się zebrać kilka tysięcy złotych na pomoc w leczeniu Dawidka Napierały, który zmaga się z rzadką chorobą Klątwą Ondyny. Zbiórkę prowadził Komitet Społeczny "Tęczowa Armia". Współorganizatorem akcji był GOK Hutnik.
1. Dodane przez x, w dniu - 09-06-2019 11:07 Wspaniała inicjatywa!
2. Dodane przez prawdziwek, w dniu - 10-06-2019 01:12 wspaniale dania z zamordowanych zwierzat? TO NAPEWNO POMOZE choremu dziecku? A jak 5 G juz wejdzie do waszych domostw to ta mOOOndrosc z telefonow bedzie jeszcze wieksza? nieprawdaz ?
reklama
3. Dodane przez Bajka, w dniu - 10-06-2019 12:48 Idź mordować pomidora i sałatę a nam mięsożercom daj spokój.
4. Dodane przez Aniela z York, w dniu - 10-06-2019 16:26 tylko zeby nie bylo ,zeby takim miesozercom wspolczuc jak beda wydychyc.Jestes tym co jesz. Jesz zwloki to takie to polskie myslenie od 1945 roku na dorobku.Od kwietnia utopilo sie juz ponad 80 osob.Jak jesz mieso to nie wiesz co bylo przyczyna tych tragedii , bo jedna kropelka na cepeenie benzyny znaczy sie nic nie kosztuje. A wyscig szczurow to napewno niesprzyja tragediom takim jakie ostatnimi laty maja miejsce na drogach, pasach dla pieszych w jeziorach na torach kolejowych.Tylko tu trzeba myslec nie na dlugosc swej kiesy/noska czy gwiazdki merca ale dwa kilosy dalej, ale talk tylko z salata, grochem, cukinia i pomidorem z permakultury ale to juz wyzsza jazda nie dla goniacych w/w gryzoni.Dzisiejsza mlodziez MOOndra jak jej telefony.5 G PRZYJDZIE I MOZGI WYGRILUJE DO RESZTY.
Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji wypowiedzi, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
Wypowiedzi zawierające wulgaryzmy nie będą publikowane.
Komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.
Zdjęcia dodawane przez użytkownika muszą dotyczyć tematu artykułu, należy wpisać także do nich komentarz aby uzasadnić ich publikację.
Redakcja portalu zastrzega sobie możliwość ingerencji lub niedopuszczenie do publikacji zdjęć, które nie odnoszą się do tematu artykułu, naruszają normy prawne, obyczajowe lub są niezgodne z zasadami współżycia społecznego.
Zdjęcia z komentarzem zawierającym wulgaryzmy nie będą publikowane.
Zdjęcia i ich komentarze promujące własne np. strony, produkty itp. będą usuwane.