Usprawnij proces myciaProfesjonalna zmywarka gastronomiczna |
27.03.2020. Radio Elka | ||
Jeśli dopiero urządzasz swój lokal gastronomiczny, nie musisz kupować od razu profesjonalnej zmywarki za kilkadziesiąt tysięcy złotych. Nie rezygnuj jednak całkiem z tego wydatku, ponieważ posiadanie zmywarki, choćby podblatowej, pozwoli ci znacznie usprawnić procesy mycia, wyparzania, polerowania oraz suszenia naczyń. Już nawet podstawowe urządzenia przeznaczone dla gastronomii spełnią twoje oczekiwania względem jakości i wydajności pracy. Sprawdzają się szczególnie w mniejszych punktach - barach czy pubach. Z czasem możesz rozbudować je o kolejne moduły lub wymienić na bardziej zaawansowane zmywarki gastronomiczne do naczyń i szkła. Ekonomiczna zmywarka gastronomiczna do naczyń Żeby zmywarka gastronomiczna do naczyń była ekonomiczna, a jej zakup i eksploatacja nie obciążały zanadto twojego budżetu, warto dopasować sprzęt do warunków, w jakich będzie pracował. W sklepie Technica dostępne są zmywarki dla gastronomii w różnych wariantach: sklep.technica.pl/zmywarki-gastronomiczne. Ogólny podział uwzględnia:
Zmywarka tunelowa sterowana elektroniczne Najtańsze i najprostsze modele, takie jak zmywarki gastronomiczne podblatowe, kosztują kilka tysięcy złotych. Cechuje je zazwyczaj niski pobór wody i energii, ale mają mniejsze moce przerobowe. Właściciele dużych lokali, którzy chcą usprawnić proces mycia i wyparzania naczyń, sięgają po zmywarki profesjonalne. Pracują one niemal automatycznie i oferują możliwość przyłączenia dodatkowych modułów (suszarki czy wentylatora). Jednak ich zakup wiąże się z wydatkiem rzędu 20-30 tysięcy złotych. Zalety posiadania zmywarki do gastronomii Znając rozbudowaną ofertę rynkową, masz już pewność, że zakup zmywarki profesjonalnej pozostaje w zasięgu twoich finansowych możliwości. To urządzenie, które powinno znaleźć się na każdym zapleczu w restauracji, w stołówce czy w jadłodajni, ponieważ:
Zmywarka kapturowa z dozownikiem płynu nabłyszczającego i myjącego Pracownik, który do tej pory był zatrudniony do obsługi tzw. "zmywaka", dzięki obecności zmywarki do gastronomii ma ułatwione zadanie. Wystarczy, że załaduje ją i odpowiednio zaprogramuje, a potem rozładuje czyste, świeże, gotowe do serwisu naczynia. W tym czasie też pracownik może zostać oddelegowany do innych zadań - kapitał ludzki zostanie wykorzystany lepiej i bardziej wydajnie. |
reklama
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
|
reklama
reklama