Kurczak w pistacjowej pierzynceKurczak w pistacjowej pierzynce |
04.10.2009. Radio Elka, Marcin Hałusek | |||||||||||||||||||||||
Dyżurny reporter: 667 70 70 60 Patryk Wróblewski ma 21 lat. Na co dzień gotuje w restauracji hotelu Akwawit. O plebiscycie dowiedział się przypadkiem. Brał udział w leszczyńskim konkursie "Potrawy króla Stanisława". Prezentował swoją potrawę a wszystkiemu przyglądał się zastępca redaktora naczelnego miesięcznika "Kuchnia", który uznał, że leszczyniak wystarczająco dobrze gotuje, by spróbować swoich sił w plebiscycie. Patryk przygotował kurczaka w pistacjowej pierzynce, podanego na pęczaku z buraczkami z kozim serkiem i musem marchewkowym. Choć propozycja młodego kucharza brzmi jak zaklęcie, składa się z niewyszukanych składników. To jego własny pomysł na kuchnię polską w nowej wersji. - Na co dzień gotuję proste potrawy, które znam od lat. Dania z grzybami, z orzechami, dużo sera. Lubię kuchnię europejską, ale mam swój własny styl. Lubię łączyć różne smaki - przyznaje Patryk. Na łamach miesięcznika "Kuchnia" prezentowane były sylwetki kucharzy i ich popisowe dania. Czytelnicy oraz internauci mogli oceniać potrawy w trzech kategoriach: ze względu na smak, wygląd oraz łatwość przyrządzania. Autorzy trzech najlepszych dań zostaną zaproszeni na Wielką Galę, podczas której odbędzie się - na żywo - konkurs finałowy. Jury, złożone z kulinarnych ekspertów, wybierze Kucharza Roku 2009. Na Patryka Wróblewskiego można głosować do 28 października na stronie internetowej: www.ugotuj.to (mon)
reklama
reklama
reklama
|
reklama
W celu zamieszczenia nekrologu na stronach portalu prosimy o kontakt z redakcją Radia Elka pod numerem telefonu 65 529 56 78 lub o kontakt osobisty w siedzibie Radia Elka przy ul. Sienkiewicza 30a w Lesznie.
Najnowsze ogłoszenia DOM.ELKA.PL
|
reklama
reklama